tirsdag 6. februar 2007

Strandturer (Vamos a la playa)

Vi har vært på to helgeutflukter til nå. Første turen gikk til en plass kalt Ballenita mens andre turen gikk til Montanita. For begge turene var målet å slappe av på en strand og kose oss med spanskgloser. Litt praktisering av språket ved bestilling av mat og soverom er en nødvendighet og gratis læring.

Ballenita; jeg ble veldig solbrent og Tove ble brun. Vi bodde på et veldig fint hotell, der to andre voluntører giftet seg i jula (Simen og Silje). Koster ingenting sammenlignet med norske priser, men er veldig dyrt sett med ecuadorske øyne. Sånn sett føler en alltid en viss dårlig sammvittighet, men samtidig presses en litt inn i "den rike hvite"-rollen av de lokale her nede. Det er en slags omvendt rassisme.

En gammel pappegøye gikk rundt på hotellet vårt.

Utsikten fra terrassen vår.


Montanita; Tove ble enda brunere og jeg ble rosa selv om jeg konstant smurte meg med faktor 50. Denne plassen er rar og samtidig eventyrlig. Hele plassen er som hentet ut av en hippie-getto. Hengekøyer, rare haciendaer, mange backpackere fra hele verden, tvilsomme tilbud om massasje, enda mer tvilsomme planter, reggae-musikk, rastafari og festing. Vi hadde med oss erfarne voluntører som anbefalte soveplass litt utenfor selve sentrum. Dette var veldig lurt og vi sov relativt godt, men uten vifte eller aircon ble det veldig varmt. Vi reiste hit for å oppleve stranden og prøve å surfe. Stranden her slår alt jeg har vært på tidligere. Perfekt strand og perfekte bølger å leke i! I gjennomsnitt lå vel bølgene på 2 meters høyde, og det var utrolig gøy å boltre seg i dem. Ble med noen lokale ecuadorianere i bølgeleken, noe som var trygt og morsomt. En gang kom to høye bølger som vi fikk en god del moro ut av. Da ropte plutselig den ene "grande, grande" og prøvde forgjeves å svømme innover. En veldig stor bølge bygde seg da opp litt lenger ute en de andre og ville derfor bryte en annen plass, noe som satte oss rett i fella. Vannet strømmet jo utover for å bygge opp bølgen, så vi valgte å møte den. Vi rakk det, men fikk skikkelig juling av den minst 4 meter høye bølgen som krasjet nesten rett på oss. Var under vann og lette etter opp og ned en plass mellom 10 og 15 sekunder. Alt gikk bra og vi lo etterpå.
Opplevde bare en slik bølge.

Surfing var gøy, men vanskelig..

Kjøpte en del smågaver til utvalgte der hjemme...
Turen var veldig gøy, men føler meg litt dårlig som støtter opp om denne for meg litt tvilsomme livsstilen ved å være der og legge igjen penger. Stranda var allikevel max bra, men nå vil vi nok heller reise for å se og oppleve litt av innlandet.


Fra venstre; Marianne og Ruth Synnøve (erfarne), Mari (ny), Lene, Ingrid, Kenneth og Mette (erfaren). Står Her i st. Elena og venter på en buss som var full, men vi fikk plass allikevel.Kristian (Ny trønder). Under vårt kråkeslott!!Kolibri; minste fuglen i verda!
Under en helsebringende plant i husveggen vår...



Mari (ny)Smakte sevje av kokosnøtta,men var forfriskende!!Fullt av slike boder i gaten vår! Desserten til ingrid og Kenneth, legg merke til havregryna..

Ingen kommentarer: