torsdag 15. mars 2007

Fotballkamp

Fotball er et universellt språk, og her nede er det veldig populært. Her i Guayaquil er det to lag i den nasjonale ligaen. Det ene er Barcelona og det andre er Emmelec. Når de møtes får man et såkalla hatoppgjør. Søndagen som var møttes de på hjemmebanen til Barcelona. Dette er en av verdens 20 største fotballbaner med kapasiteten 90 000 personer. Kristian, Tove og meg reiste for å se på. Fotballbanen var gigantisk og plassert i et strøk der nabolaget vitnet om fattigdom, slik du ser på bildet over. Som alle andre plasser i verden blir drømmen om en proffkarriere i fotball en drøm mange gutter har i barndommen. Kanskje kan det sammenlignes med drømmen om å bli lottomillionær, en drøm mange får i alderdommen;)
Over og under er Barcelona laget akkurat kommet inn. Mange store smell og mye papir og røyk brøt ut med det samme. Til venstre under, ses de få Emelec fansene som hadde fått biletter. De blir nemlig tildelt en kvote, fordi det ikke er trygt med så mange sammen med Barcelona fansen. De annkom stadionen med politieskorte av pansrede kjøretøy.
Det er to gjerder mellom publikum og banen, og mellom gjerdene er det dessuten en god gammeldags vollgrav.. Det ble solgt 0,8 liters ølkrus til 1 dollar... Var en gøy opplevelse, men dårlig fotball sett med norske øyne. Ca 60 000 på denne kampen som endte 0-0.

Ingen kommentarer: