mandag 19. mars 2007

Bør vi bestige Cotopaxi?

Nå har jeg lyst til å høre deres mening i en liten sak. Påske ferien nærmer seg nemlig ganske raskt nå. Skal vi få utnyttet den, så må vi planlegge godt på forhånd. Onsdagen før skjærtorsdag får vi besøk av Marianne, minstesøsteren av Tove, noe som blir helt knall!! Hun blir en uke her nede, så siste del av påsken er klar. Vi gleder oss og syns hun fortjener et bilde på bloggen siden hun kommer, (og hun liker å være på bilder).


Vi har fått fri fra onsdagen før palmesøndag og har dermed en uke til rådighet før Marianne kommer. Nå har det seg slik at Ecuador er i besittelse av mange vulkaner (aktive), og siden jorden er oval, er toppen på disse vulkanene de nærmeste punktene på jorden i forhold til solen! Eller sagt på en annen måte, de lengste avstandene fra jordens indre. De slår altså Mount Everest i denne sammenhengen! De forskjellige turistoperatørene her nede tilbyr turer opp på vulkanene. Den høyeste er Chimborazo (6310 moh), men her kreves litt mer erfaring enn hva meg og Tove har. Den nest høyeste, heter Cotopaxi (5897 moh) og krever lite erfaring. Men god form og psykisk styrke er nødvendig. Dette tror vi at vi klarer. Spørsmålet er bare om vi rekker å akklimatisere oss.. Egentlig bør vi tilbringe en uke i en høyde på minst 4000 moh og helst ha besteget andre mindre vulkaner før vi tar Cotopaxi. Hva mener dere? Dette er a once in a lifetime opportunity! Se info om turen på denne siden. Under er bilder av Cotopaxi fra denne siden.

Over er "refuge hut" hvor du ligger før du starter oppstigningen. Her får du også den nødvendige trening i taulag og isbregåing. Under er de på toppen.

En fantastisk soloppgang fra toppen ses over, under er krateret.

4 kommentarer:

Maria den lattermilde sa...

Så kult at dåkke får besøk a Marianne:) I dag e d bare to daga t eg reise t Ecuador!! Så eg e veldig spent:-) Gud velsigne dåkke rikt! Kåoz

Anonym sa...

Heisan
Ja, dere bør bestige dette fjellet... Det ser jo knall ut!
Ellers, så er det veldig hyggelig å stikke innom bloggen deres i ny og ne. Gøy å få sett hvordan dere har det der nede og lese om hva dere gjør for noe. Er også innom Ingrid og Kenneths blogg.
Lykke til videre der nede.

Hilsen Fredrik (mannen til Mette)

Anonym sa...

Klart dere må!! Når får dere den sjansen igjen? Viljen er det viktigste tror jeg.
Ser jo helt fantastisk ut, men skal sies at jeg aldri har vært i sånne høyder. God påske uansett:)
Vi skal ha barnedåp palmehelga, så det blir mer familie og god mat og mindre snø og fjell på oss.

Transient Drifter sa...

Well, I can't really read it at all, but it is fun to look at the pictures :)
Always good to hear from you!
Sarah