mandag 9. april 2007

Arka de Nue - bryllup!!

Vi hadde ikke vært mange ganger i ungdommsgruppa i Arka de Nue før vi faktisk ble invitert i bryllup!! En av jentene i gruppa skulle gifte seg samme lørdagen som ferieskolen ble avsluttet. Så på kvelden troppet vi opp i mer eller mindre riktik antrekk for å overvære ett bryllup i slummen i Ecuador. Det var meget spesielt. De ble viet i samme rom som ferieskolen var i, altså selve kirken. Over ser dere faren føre bruden opp "kirkegulvet" mens det spilles en spansk sang på cd og under ser dere Gonzalo forrette vielsen. Legg merke til ballongene og dopapiret, dette er hva som benyttes når det skal pyntes til fest! Under ser dere hele ungdomsgruppa som vi har blitt bedre kjent med. Alle hadde på en eller annen måte klart å få tak i en dress/kjole og så riktigt fine ut. De er en sammensveiset gjeng som synes å bry seg om hverandre. Ligner og minner meg på den gode gamle gjengen på Kvinlog.

Vi møtte igjen noen av dem som hadde vært på ferieskolen.
For meg ble det veldig kontrastfylt når vi etter vielsen skulle forflytte oss til huset til brudgommens familie. Midt i slummen, med søle, skitt og generellt grelle tilstander gikk disse finkledde ungdommene i kjoler med stiletthæler og dresser med finsko. Ett ganske uvanlig syn! Det skal legges til at de andre gjestene ikke hadde på seg noe særlig fine klær, men selve ungdomsgruppa hadde altså virkelig pyntet seg.
Huset var av den vanlige standarden her, mur og betong uten puss. Rommet der festen fant sted var nok på 12-15 kvadrat og inneholdt konstant minimum 35 mennesker. Over ser dere bryllupskaka. Fin glasur er viktig her nede, men den smaker som regel bare egg og er steinhard. Ananasen på siden er derimot god! Under er kysset!!!! Både bruden og brudgommen var relativt unge, henholdsvis 20 og 21.

I dette rommet der det stadig var en sirkulasjon av fol ut og inn, siden rommet var så lite, fant det sted ganske vanlige bryllups påfunn. Over ses en del av gjestene, der han som ledet festen skimtes med en mikrofon som gav en lyd som gjallet høyt og ganske skurrende siden anlegget sannsynligvis var sprengt. Etter en del prating og beskuing av brudeparet, ble det dans. Nå ble vi først sittende avventende, siden jeg ikke ville danse og ingen av oss egentlig kan danse. Tove ble så bedt opp, deretter jeg. Vi fikk iallefall de andre til å smile, for sammenlignet med dem har vi ikke rytme i kroppen. Vi er stive og hvite. Da en del andre gjester forlot festen, gikk også vi. Opplevelsen var veldig gøy og interresant, vi er beæret over å ha fått være med på dette!!! Dagen etter, søndag, hadde vi invitert ungdomsgruppa på grilling, bading og fotball på Casa Alianza og de kunne fortelle at festen hadde vart til rundt fire på natta...

Ingen kommentarer: