søndag 22. april 2007

Marianneuken II

En av kveldene hadde vi en lite videokveld. Her ned koster en film hos vår lokale (pirat)sjappe bare 2,5 $ og de har filmene før de settes opp på kino. Faktisk ofte før trailerne går på kino.. Dessuten får man som regel med engelsk tale eller med engelsk teksting, og kvaliteten er max på pcèn. M ville selfølgelig ha litt popcorn. Er tre poser micropop i trauet, alle med ekstra smør:)
Søndag morgen ville vi dra til Arka de Nue på gudstjeneste for å vise M menigheten vi har vært engasjert i. Jeg følte meg ikke helt i form, men da var vi to, for M var fremdeles veldig sår..
Over og under venter vi på bussen. Det foregår slik at jeg må speide etter et nummer på bussen, og det er ingen regel hvor på bussen det står. Er bare et klistermerke en eller annen plass på frontruta. Når riktig buss kommer, må man vinke. Man kan stoppe bussen hvor som helst langs veien, bare man vinker febrilsk nok eller ser nok hvit ut.

På bussen over. Under er vi i kirken som tidligere poster har vist at består av et rom av betong. Vi ble møtt med smil og kyss av Gonzalo (pastoren) og de vi kjenner.Det skulle være barnedåp denne morgenen og under viser faren stolt frem barnet før sermonien, derfor er kirken pyntet til fest (over). Kassetspilleren og døpefatet ses over.

Faren viste stolt frem barnet sitt før sermonien.
Over er vi veldig konsentrerte for å få med oss hva som sies. Jeg er også veldig klar over at jeg har feber og hodepine.. M får oppmerksomhet og barn vil gjerne sitte urolig på det solbrente fanget hennes...


Gonzalo foretter dåpen. Under får M holde dåpsbarnet etter gudstjenesten. Det skulle være kirkekaffi, uten kaffi men med Cola, etterpå, men vi gikk hjem siden både jeg og M var ganske "kake". Fikk selvfølgelig ikke gå før vi hadde smakt på kaka.. De er veldig gjestfrie, og vi fikk faktisk kake først, en slik ting vi ikke kan kontrollere og føler er litt ubekvemt. Det var jo ikke vi som feiret/skulle feires. En fin gudstjeneste i en fin menighet!!

Tove og meg traff igjen barn fra ferieskolen! Alltid gøy at de husker oss!
Etter gudstjenesten tok jeg det rolig.. M hadde nå utviklet en kløe av de sjeldne dimensjoner. Hvorfor er vi ikke helt sikre på, kansje reagerte den røde huden på kloret i bassengvannet eller så var det kanskje en normal reaksjon der huden raskt ville lege seg og bli hvit igjen. Uansett var det tydelig en kløe som ramma hele kroppen og gav seg bare ved ett tjukt lag av antihistamin krem. M var igjen tapper.
Mandagen var det D-Miro dag. Vi volontører skulle besøke en del av dem som har fått lån og dermed fått realisert sin egen bedrift. Her er det mange solskinnshistorier, fordi dette er virkelig en bra måte å drive bistand på. Fredsprisvinneren Yunus viser at dette er et fantastisk redskap for hjelp! Tove og M ble med, jeg turde ikke siden feberen ikke hadde gitt seg og diarè også hadde manifistert seg. Jenten hadde en fin dag! Under er de på lunsj på misjonsalliansens kontor i Paraiso de la Flor. Fra venstre; M, Tove, Astrid, Håvard, Andreas (disse tre er misjonærer her), Mari, Pia, Kenneth, Karin, og Marianne.

Før jentene kom hjem til syke meg, besøkte de Mac...

Mot kvelden var jeg ok, ingen feber og hodet var bra. Derfor tok vi nok en handletur på et av de fine handlesentrene Mall del Sol. Alle var like ivrig på å handle litt...
Noen av gatene her nede er fine og blir tatt vare på. Her er hovedgata i Urdesa. Under ses området rundt senteret, ganske fint her.

Hvem hun ringte til sier vi ikke høyt.....
Her nede er moten ganske 50-60 talls.. Gardiner er kjoler.. Mange skrikende farger og facinerende mønstre. Vi lette som vanlig etter det perfekte og prøvde en del kjoler/topper, og ikke minst solbriller. M fant noen her.


Hvert kjøpesenter har en spillehall. Her fant vi et nytt fotballspill! Knuste dem!! Over ses et slikt bur der du styrer en kran for å fange noe. I Norge er det som regel bamser, her er det godterier, noe som ble interessant.

Vi fulgte M til flyplassen og sa hadet til henne. Var veldig gøy å ha deg her!! Takk for besøket!!

Ingen kommentarer: